Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Praktijk Human Balance 

Kinesiologie, Burn-out Coaching & massage

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even lekker te ontspannen tijdens je zwangerschap door een momentje voor jezelf te creëren.

Daarnaast helpt de massage bij de verlichting van spierklachten die kunnen ontstaan door de dikkere buik en zwaardere belasting van je spieren in je rug, schouders, bekken en benen. 

Gedurende de zwangerschap moeten er meestal veel zaken geregeld worden. Terwijl je buik steeds dikker en zwaarder wordt en je misschien last krijgt van klachten, ben je druk bezig om op je werk en thuis alles in orde te brengen voor de komst van de baby. Hierdoor heb je niet altijd de tijd en rust om voor jezelf te kiezen.

Door de massage kom je echter tot rust en kan je lichaam zich helemaal ontspannen. Hierdoor kun je diep contact maken met de baby. De baby in je buik voelt dat je je ontspant en zal hierop reageren door af en toe te schoppen of door ook te genieten van jouw rust. De massage vormt zo een belangrijk contactmoment tussen moeder en kind 

Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er extra aandacht gegeven aan de rug, het bekken en de schouders, omdat er op deze spieren tijdens de zwangerschap steeds meer belasting komt.

Gedurende de zwangerschap kan het lichaam meer vocht gaan vasthouden. De massage kan ervoor zorgen dat het vocht makkelijker wordt afgedreven.

Na de massage voel je je fitter en zijn je spieren meer ontspannen.

Interview van MamaEnzo over zwangerschapsmassage bij Human Balance

Zwangerschapsmassage is helaas niet erg bekend in Nederland en wordt maar op weinig plaatsen gegeven. Mama en Zo heeft, na een interview met Michelle Nijboer in 2010, een artikel geschreven over de effecten van de massage voor aanstaande moeders. Wil je het artikel lezen, klik dan op de link: