Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Praktijk Human Balance 

Kinesiologie, Burn-out Coaching & massage

Even voorstellen

Mijn naam is drs. Michelle Nijboer. Ik heb een academische opleiding in Bestuurskunde met specialisatie Psychologie afgerond aan de Universiteit van Leiden. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse voor Psychologie, Kinesiologie en Counseling en ben ik me hierin gaan verdiepen.

Na mijn studie viel het werk achter de computer me tegen en ben ik de 4-jarige HBO-opleiding tot Touch for Health Practitioner / Kinesioloog begonnen. 

 In jan 2009 ben ik gestart met mn eigen praktijk in de Kinesiologie.

Hierna hb ik cursussen gevolgd in massage (klassieke massage, ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage), reiki, kindermassage, braingym, stresshantering en verdiepingscursussen in counseling. In 2014 heb ik de opleiding tot burn-out coach afgerond.

In mijn vrije tijd ben ik 15 jaar dirigent van een meisjeskoor geweest en speel ik piano, harp en een beetje gitaar. Daarnaast sport ik graag op muziek en ontspan ik van een dagelijkse sessie yoga en meditatie. De rest van mijn tijd wordt gevuld door mijn lieve man, twee kinderen en onze hond Mila. 

In 2010 heb ik o.a. een workshop kindermassage aan Les Oiseaux Bleus gegeven, een organisatie die zich inzet voor gehandicapte kinderen in Tunesie. De begeleiders hebben de technieken uit de workshop toegepast op de gehandicapte kinderen, die hier zichtbaar positief op reageerden. 

In juni 2016 heb ik de cursus 'Allergieën behandelen' volgens de Espavo methode behaald. In deze cursus leer je als therapeut niet alleen allergieën behandelen, maar ook hormoonklachten, pfeiffer en het herstellen van het immuunsysteem. 

Sinds schooljaar 2016/2017 ben ik verbonden aan de Nederlandse School voor Kinesiologie en werk ik daar als docente Therapeutische Vorming. Hier hoop ik aankomende kinesiologen te inspireren en uit te dagen om met dit prachtige vak te gaan werken en zich te ontwikkelen tot krachtige professionele therapeuten. 

In 2018 heb ik de opleiding afgerond tot IKC erkend instructeur van de cursussen Touch for Health. Vanaf 2019 geef ik deze cursussen aan geïnteresseerden om de prachtige kennis van mijn vak over te dragen aan anderen. 

Vanaf november 2020 ben ik 1 jaar als bestuurslid betrokken geweest bij de Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten LVNT.